Fotografie

Natuur

Door de jaren heen fotografeer ik de natuur. Ik gebruik geen professioneel materiaal, van een gewone eenvoudige camera tot een mobiele telefoon. Spontane opnames van de natuur die ik op mijn pad tegenkom. Van een boswandeling tot een  lunchwandeling op mijn werk. De natuur is overal en zo maak ik de foto's.  Dit onderdeel is in bewerking, de foto's kun je zien via de website natuur-afbeeldingen

Alle foto's op deze website mag worden gebruikt mits je toestemming vraagt met daarbij de bron en de naam van de auteur (Willem Helfrich) vermeldt.

Bos

Het bos is op zijn mooist vroeg in de ochtend en aan het einde van de dag. Dan komen de kleuren tot leven en komt er meer sfeer in de foto's.

Dieren

De natuur met haar verscheidenheid aan dieren, op mijn pad kom ik ze regelmatig tegen. Natuurmomentjes zijn kostbaar, je moet het wel willen zien.

Landschappen

Foto's van mooie landschappen in Friesland. Een van de belangrijkste factoren bij een landschapsfoto is het licht maar vooral het moment.

Luchten

Nederland staat bekend om z'n mooie luchten, van mooie stapelwolken tot strak blauwe luchten. Een mooi natuurverschijnsel.

Paddestoelen

Paddenstoelen schieten als… ja… paddenstoelen uit de grond. Er is geen een gelijk, de paddenstoelen die ik fotografeer staan in Friesland.

Eigen tuin

Foto's van de tuin gemaakt, spontane foto's gemaakt met diverse camera's en meestal met de mobiele telefoon. De tuin van ons is bijna een natuurtuin. 

Winter

Foto's nemen in de winter geeft weinig kleur, grauw grijs en geeft een koude blik. De winter in Friesland en Drenthe is ieder jaar weer anders. 

360

360 foto

Met de Samsung Gear 360 camera (2017) kun je live video's streamen, filmen in 4k kwaliteit en het nieuwe design is eenvoudig om vast te houden. 

Video

video

Video's in de natuur gemaakt met de mobiele telefoon.